perjantai 17. tammikuuta 2014

Bonon hammasoperaatio

Tänään oli klo 12 varattu Bonolle Oivan eläinklinikalta aika. Tarkoituksena oli lyhentää alakulmahampaat, sillä ne painoivat kitalakea tehden siihen pienet reiät. Tää toimenpidehän piti alustavasti suorittaa jo syksyn aikana, mutta venyi tänne asti, koska toi oli yksinkertaisesti niin kallis paukku, vaikkei välttämättä uskoisi. Eikä kyse kuitenkaan ollut mistään vakavasta vaivasta, lähinnä häiritsevästä - ja myöhemmin se olis voinut kehittyä pahemmaksi. Tänään nukuttaessa Bonosta sanottiinkin, että saattaa olla että sillä on suussa jotain tulehduksen alkua. Ei onneksi ollut.

Koko operaatio kesti pari tuntia. Suu puhdistettiin kokonaan ja hampaat lyhennettiin.

"Bonon molemmat alakulmahampaat lyhennettiin asentovirheen vuoksi. Toimenpiteessä hammas lyhennetään ja osa hammasytimestä poistetaan; tämän jälkeen hammas paikataan. Komplikaatiomahdollisuutena on hammasytimen tulehdus. Tämä saattaa näkyä hampaan värjääntymisenä (punertava, violetti), syömisen aristeluna, kuonon hankaamisena tai kuolaamisena. Jos tällaisia oireita ilmenee -> ottakaa yhteyttä. Tulehdusriskin takia suos. jatkuvia, säännöllisiä röntgenkontrolleja rauhoituksessa. Suos. ensimmäistä kontrollia noin puolen vuoden kuluttua. Seuratkaa myös paikkojen pysymistä - jos hampaan pinnalla näkyy kolo -> tulee paikka uusia."

Nyt on tää saatu alta pois ja Bonotsulla on paljon helpompaa tulevaisuudessa, toivon mukaan ruokahalu kasvaa (nirsoilee jonkun verran, tätä epäiltiin yhdeksi syyn aiheuttajaksi, kun arasteli hieman suuta). Muutenkin vaiva on nyt poissa.

Viikonloppu vältetään rasitusta ja ens viikolla voi jo palata normaaleihin päivärytmeihin. Muuten meille kuuluu myös hyvää, Baco kasvaa ja oppii lisää uutta koko ajan jne. :')

4 kommenttia:

  1. Nonni, tää on nyt sit ohi. Bono, reipas miäs! Toipumisia sinne teille päin, ja tulkaahan toki jossain vaiheessa poikkeemaan täällä meilläkin päin ;)

    VastaaPoista
  2. Voi voi, meillä on Esmen kanssa tämä myös edessä, ellei sitten ryhdytä oikomiseen (1500 - 2000e)... Tälle hampaiden lyhentämiselle annettiin hinta-arvioksi 650 - 670 euroa, paljon tuli teillä maksamaan ja missä kävitte?

    VastaaPoista
  3. Joo, noissa samoissa hinnoissa taitaa pyöriä aika lailla tää toimenpide melkein kaikkialla.

    VastaaPoista