maanantai 4. toukokuuta 2015

Haaste!

Paimenlauma heitti meille haasteen, kiitokset siitä! 


1. Millainen on mielestäsi onnistunut treeni?
2. Kuinka koirasi palkkautuu?
3. Millaisella vaatetuksella useimmiten lenkkeilet?
4. Suositko aktivointileluja -tai pelejä?
5. Mikä on paras koiriin liittyvä tuotehankintasi ikinä?
6. Jos saisit ilmaiseksi minkä tahansa koiriin liittyvän tuotteen/koulutuksen, mikä se olisi?
7. Kuinka koirasi matkustaa?
8. Missä voisit mielestäsi kehittyä koiranomistajana?
9. Onko koira koskaan purrut sinua?
10. Pidätkö koiraasi paljon vapaana?
11. Mitkä ovat koirasi ulkonäön heikkoudet ja vahvuudet?
 1. Onnistuneessa treenissä mielestäni tärkeintä on, että koiralla ja omistajalla on kummallakin kivaa, millään muulla ei loppujen lopuksi ole niin paljon väliä. Parhainta on, kun huomaa miten yhteistyö toimii ja side välillä kehittyy. Lopussa jää aina hyvä mieli, kun koira on onnistunut jossain. Itse innostun ihan pienistäkin asioista (esimerkiksi tuo nuorempi kun on sellainen häslääjä; jos onnistuu suorittamaan pienen seuruupätkän ilman turhaa häsläystä, ja oikeasti keskittyy) niin mulle tulee siitä jo voittajafiilis. Energiapommi kun on, mutta osaa ne onneksi rauhoittuakin :-D 

2. Bono palkkautuu ehdottomasti nameilla. Kehut toimii myös, mutta innokkaampaa tekeminen on, jos on jotain treeninamia. Niiden suhteen tuo ei onneksi ole nirsokaan, kaikki käy. Loppulenkki vahdataan taskuja ja seurataan niiin hienosti, vielä pitkään treenihetken jälkeenkin, jos sieltä vielä jotain irtoaisi. 

Baco taas on palkkauksen suhteen helpompi tapaus - sille käy kaikki. Olivat ne sitten nameja, kehuja tai leluja. Sanoisin jopa että ehkä parhaiten se palkkautuu leluilla. Patukat ja erilaiset vetolelut on meillä ihan in, näkee kuinka se nauttii, kun saa lelupalkan onnistuneen suorituksen jälkeen. Tuo on sellainen, ettei varmaan mitään muuta tekisikään kuin leikkisi, joten palkkausmuotona se on paras.

3. Lenkkivaatetus on ihan laidasta laitaan. Yleensä lenkkeilen perusvaatteilla, mitkä ovat päällä koko päivän (kouluvaatteet, farkut..), harvemmin alan niitä erikseen vaihtamaan. Tietysti jos lähdetään vaikka metsään rämpimään, niin sitten rennompaa päälle.
4. Suosin! Liputan aktivointilelujen ja -pelien puolesta. Meillä ne toimivat ainakin todella hyvänä ajanvietteenä, löytyy pari kappaletta kotoa. Shelttiläiset ovat niistä ihan innoissaan, kun saavat pyöritellä leluja ja käyttää aivoja (kerrankin edes johonkin kehittävään ;-D), hah.

5. Hmm.. tää oli paha. Niitä on niin paljon. Koska olen pantariippuvainen, niin kaikki tilauspannat mitä meillä on, kuuluvat niihin ainakin. Tälläkin hetkellä kehittelen päässäni, millaiset pannat voisi seuraavaksi laittaa tilaukseen, jos nyt kuitenkin hetken taukoa. Hetki sitten postissa kotiutui myös tilaamani ruutunauha, se on ollut kovassa käytössä lähipäivät. On niitä vaikka mitä muitakin, mutta näin äkkiseltään ei edes muista kaikkia.

6. Valitsisin koulutuksen - agilitykurssille! 

7. Meillä ei ole autoa äidin luona, joten nuo eivät joudu juuri paljoakaan autolla matkustamaan, ainakaan pidempiä matkoja. Busseilla me kuljetaan yleensä.

8. Tietyissä tilanteissa voisi olla pidempi pinna, vaikka olen siinäkin kehittynyt alkuajoista hirveästi.

9. Ei ole.

10. Nykyään vähemmän kuin ennen, syystä että nykyisessä asuinpaikassamme on vain pari paikkaa, missä noita voi huoletta pitää vapaana. Vaikka nykyinen sijaintimme onkin mielestäni Tampereen parhaimmistoa lenkkimaastojen suhteen, niin vapaanapitopaikkoja voisi olla roimasti enemmän. Nekin paikat, missä voi pitää, kuhisevat punkkeja.. Joten ollaan vältetty niitäkin nyt enemmän, nimimerkillä valehtelematta varmaan jo 50 bongattu noista tänä vuonna. Onneksi kuitenkin kesä tulossa -> niiden mukana reissut ja paremmat pleissit, missä voi vapaana pitää koiria.

11. Bonon vahvuudet ehdottomasti tuo nallemainen ja symppis ilme! Ehkä sydäntäsulattavin mikä on koskaan vastaan tullut. Tykkään myös siitä, kun se on niin epärodunomainen kuin olla ja voi muutenkin. Koko (reippaasti ylikorkuinen), ei jää jalkoihin. Heikkous ehkä hieman löysähköt ranteet, mutteivät nekään pahasti (jos kuitenkin joku pitää keksiä).

Bacolla myös ilme/pää (ihan Bonon vastakohta, Bonolla jykevä ja raskas, kun taas teinillä kapeahko ja pieni). Korvat! Rakastan niitä, kun ovat jääneet ihan pystyyn, tuo niin veikeän ilmeen :-D Ilmava turkki ja sporttinen kroppa. Heikkouksia en tähän hätään myöskään pahemmin keksi.. (En ole pinnallinen, nuo on vaan juuri täydellisiä mulle!)
-

Koska pitäisi ilmeisesti keskittyä noihin kouluhommienkin pariin, ajattelin laittaa vielä tällä, tai viimeistään ensi viikolla ihan uuden haasteen pystyyn! We'll see, jotain on ainakin luvassa. Keväistä kuvapostausta on myös tuloillaan.

1 kommentti:

  1. Bonon ilme on kyllä ihan huippis, ja just tuo epärodunomaisuus! Voiku ois kaikki sheltit noin korkeita. :D

    VastaaPoista