torstai 6. maaliskuuta 2014

Kaupungissa asuminen - hyöty vai haitta?

Nyt ollaan asuttu sellaset 1,5 viikkoa Tampereella. Yhdellä lenkillä aloin mielessäni miettimään, miten kaikki arki on muuttunut, lähinnä koirien kannalta. Täällä on kaikki paljon "tarkempaa", täytyy kiinnittää moniin asioihin enemmän huomiota. Esimerkiksi Pirkkalassa ollessamme en ottanut kakkapusseja mukaan juuri koskaan, koska asuttiin niin korvessa mistä kukaan ei niitä kerännyt. Nykyään niitä lähtee aina pari kappaletta mukana taskuun, toinen on sellanen asia, ettei voi kulkea ihan missä huvittaa. Asutusten lähellä jos koiran kanssa kulkee, katsottaisiin heti kieroon. Täytyy mennä "metsän" puolella, tämän tietenkin ymmärrän. Täällä tuntuu kaikki olevan vain paljon tarkempaa, Pirkkalassa sai mennä melkein miten huvittaa. Mutta toki siihen täytyykin varautua, kun kaupunkiin muuttaa, eikä siinä mitään. Siltikin välillä tuntuu, että jotkut katsovat koiranulkoiluttajia hirveän pahalla, vaikkei olisi syytä. Tai sitten meidän kohdalle on sattunut niitä kukkahattutätejä :'D mutta meitä kun on joka lähtöön.

Muutamat ensimmäiset päivät täällä olivat koirille täysin uuteen totuttelua. Baco säikkyi lähes kaikkia/kaikkea vastaantulevaa, sillä joka suunnasta tuntuu tulevan vastaan joku. Oli se sitten toinen koira, pyörä, lapsijoukko.. Eloa paljon enemmän kuin Pirkkalassa. Tähän tuo kuitenkin tottui nopeasti, eikä oo hetkahtanut enää pienistä. Bono sen sijaan ei ole välittänyt alusta alkaenkaan mistään. Hihnakäytös ja korvat unohtuivat tällöin hetkellisesti, ilmassa ja maassa kun on niin paljon uusia, outoja hajuja. Nyt kun lenkkimaastot on jo jokseenkin tulleet tutuiksi, on meidän lenkitkin alkaneet sujua tosi hienosti. Molemmat kuuntelee ja tulevat nätisti vierellä. Muutamaan otteeseen oon jo syrjemmässä uskaltanut päästää kumpaakin vapaaksi. Ei ne mihinkään lähtisi, mutta uusissa paikoissa olen alussa varautuvainen.

Lenkkimaastoista vielä lisää. Ehkä eniten tykkään tässä alueessa siitä, että ympärillä on rauhallista. Metsää, lenkkipolkuja ja järviä löytyy joka lähtöön. Ei oikeastaan edes tunnu, että asuttaisiin kaupungissa. Tosin, enpä missään ydinkeskustassa koskaan pystyisikään asumaan, ehdoton kriteeri on että ympärillä on hyvät ja rauhalliset maastot.


Tänään oli jotenkin ihan superkiva päivälenkki, jäi hyvä fiilis! Mentiin eräälle metsäpolulle, missä on vieressä järvi. Molemmat saivat olla koko lenkin ajan vapaana. Takaisin tullessa oltiin järven jäällä, ja saipa noi uuden kaverinkin eräästä kivanoloisesta colliemix -pennusta. Ja molemmat tottelivat kuin unelmat <3 hyvin on alkanut elo uudessa kämpässä.

 

7 kommenttia:

 1. Toihan on suolijärvi :DAsukko hervannassa?

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva :) Täällä ois yks "sukulaissheltti" Luna eli Blenmoon Summertime Blues ja asutaan kanssa Hervannassa. Jos kiinnostaa ni ois hauska nähdä joskus, kun jonkun aikaa oon jo tein blogiakin lueskellu :)

  VastaaPoista
 3. Oi kiva kun muutto meni hyvin ja ootte alkanu sopeutuun :) Täytyy joskus busseilla tulla käymään siä, voisin kyllä ottaa jonku muun koiran ku Tuikun mukaan:D

  VastaaPoista
 4. Jenni/ Oi, uudet tuttavuudet kelpaa aina, ja varsinkin kun on jopa samasta kennelistä niin kiinnostais todellakin miitata :) missähän päin Hervantaa majailette? Jenny/ Tottakai pitää tulla käymään, bussejakin kun kulkee meillepäin tosi hyvin :D kaikki tänne vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa :) Asutaan Etelä-Hervannassa, lähellä Näyttämönpuistoa. Mut otatko yhteyttä jennimarj@gmail.com ni voidaan sopia paremmin :)

   Poista
 5. Hervanta on minusta unelmien paikka, paljon järviä ja metsää ja pari kivaa koirapuistoakin on.Itse olen asunut sähkökadulla, 50 metrin päässä ahvenisjärveltä :)Toivottavasti me päästäis mahdollisimman nopeasti muuttamaan takas Herwoodiin.
  Et tule katumaan sitä että asut nytten Hervannassa :D

  VastaaPoista