lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannusviikko Tuusniemellä

Jälleen ollaan tuttuun ja perinteiseen tapaan lomailemassa Tuusniemellä, Kuopion lähellä. Maanantaina ennen seitsemää hypättiin paikallisbussiin kohteena rautatieasema, josta sitten lähti juna Kuopioon kahdeksan aikoihin. Sattui niin hyvä tuuri, että päästiin suoralla yhteydellä Kuopioon. Yleensä on aina vaihto Pieksämäellä. Matka sujui hyvin, eikä tarvinnut turhaan sählätä ja vaihtaa junaa, koirat nukkuivat kiltisti koko kolmituntisen. Asemalta autokyydillä sitten kohti Tuusniemeä ja leirintä/mökki/miksi-ikinä-haluaakaan-kutsua -aluetta. Tekemistä on riittänyt joka päivälle paljon, ja tää on niin selkeesti koirillekin lomaa ja irtiottoa arjesta, kuten aina. Saavat olla lähes poikkeuksetta missä vain vapaana, toisin kuin kotona, missä ei läheskään aina voi pitää. Nyt loppuviikosta ovat olleet kytkettyinä leirintäalueella, kun paikka on täynnä asuntoautoilijoita jotka ovat tulleet viettämään tänne juhannusta. Ja voi vaan sanoa, että lössiä riittää! Kyllä on koirillakin ollut ihmettelemistä, ovat saaneet paljon uusia koirakontakteja. Savossa on se aivan mielettömän mahtavaa, että kaikki tulevat puhumaan toisilleen tuosta noin vain - oli se sama, tunsiko vai ei. Ja juttua riittää. Koirat ovat saaneet sydämensä kyllyydestä huomiota ja rapsutteluja.Rannalla ollaan käyty joka päivä, sillä se on ihan meidän mökin vieressä. Mainio paikka pitää koiria vapaana. Kummatkin on jopa "kastaneet talviturkkinsa" täällä, eivätkä tyytyneet pelkkiin kahlailuihin.
Muutamaan otteeseen ollaan käyty yhteislenkillä Jimi-sheltin kanssa, jota ollaan nähty aina täällä käydessämme. Toi vanha herra on vaan niin uskomattoman hieno otus! Selvinnyt vaikka mistä koettelemuksista, silti aina niin tyynen rauhallinen. Baco oli tuttuun tapaansa takiaisena Jimissä, leikin toivossa. Bono tyytyi tekemään tuttavuutta rennommin.

Täällä oleilen koirien kanssa ylihuomiseen asti, jolloin matkataan takaisin kohti Tamperetta. Nautitaan täysillä vielä näistä hetkistä täällä, sillä Tampereella kutsuu taas uudet kuviot ja menot, kiirettä riittää. Shelttipojat toivottelee muutenkin kaikille hyviä kesän jatkoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti