tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kesäkuulumisia

Pitkästä aikaa päivitystä meidän kesään. Mulla on yksinkertaisesti ollut niin paljon tekemistä, etten ole jaksanut kunnolla edes blogia päivittää, mutta josko tehtäis tähän nyt muutos. Menoja on riittänyt enemmän kuin laki sallii, oon kirjaimellisesti kierrellyt ympäri Suomea. Mutta nyt on tarkoitus loppuloma hengähtää, eihän sitäkään oo enää jäljellä kun vähän päälle 1,5 viikkoa. Viimeisen viikon ajan on keskitytty koirien kanssa toden teolla treenaamiseen. Toki me ollaan kesällä treenattu, vietetty aikaa, uitu ja lenkkeilty, mutta mitään sen suurempia tavoitteita ei oo juurikaan kiireiden ja muiden vuoksi ollut.

Alkukesä kului reissaillen, pariin otteeseen pääsivät koiratkin mukaan pidemmille matkoille. Sitten tuli taas omia menoja. Pyörähdin myös Kankaanpäässä Essiä, Hiisiä ja Pandaa moikkaamassa. Treenattiin koiria ja tän innoittamana sain oman treeni-intoni myös kattoon, kiitos siitä! Omien kanssa oon nyt ottanut ohitusharjoituksia muistin virkistämiseksi, eikä niissä ongelmaa näytä olevan. Baco nyt on aina tottelemassa "mäteenmammamitävaankunhanannatsenherkun" -asenteella. Bonolla taas oli alkukesästä sellanen vaihe päällä, että piti rähistä jokaiselle vastaantulevalle, jos sai negatiivisen vastaanoton ensin. Mitä lie egoilua, mutta nyt se on taas rauhottunut kun mulla on ollut aikaa treenata ja ollaan nähty enemmän koiria. Epäilen myös vahvasti että toi käytös johtui siitä, kun lenkit teki äiti enkä minä, kun olin reissuissa. Mulla kun on sentään joku kuri...

Nyt on ollu ihan hirveitä helteitä, ja ne vaikuttaa selvästi myös koiriin. Ulkoa kun tullaan, pyritään viilentämään turkkia vedellä, saavat jääpaloja ja/tai jääherkkuja (eli vaikka jauhelihaa purkkiin ja vettä päälle, pakkaseen ja saavat järsiä niitä) tms. Mitään hyvää uittopaikkaa en oo harmikseni täältä vielä löytänyt. Onneksi helpotusta taitaa olla lähiaikoina kuitenkin luvassa, kun tulee viileämmät kelit. Ja Bonolla kun vetästiin turkkia lyhyemmäksi, huomattavasti se on helpottanut. Ens kesänä sama juttu.

Hankittiin tähän tonttiin myös sellanen ultraäänilaite, joka on tarkoitettu haukkumisen estämiseksi. Kun koira haukahtaa, kuuluu niille ääni jota ihmiset ei kuule. Kyllä huomas heti laittamisen jälkeen ekoilla kerroilla, päät heilahteli siihen malliin ja näyttivät sen verran hölmistyneiltä että kyllä tehosi. Bacosta ei oo kuulunut sen jälkeen oikeastaan pihaustakaan. Bono taas haukkuu vieläkin joskus innostuessaan, ja nyt meillä on testissä sitruunapanta. Tuntuu toimivan. Käytävän äänille eivät enää hauku, ei juuri muuten, paitsi jos kylään tulee joku vieras. Muuten nää on tehonnu mainiosti.

Ja jos ei muuta, niin uusia juttuja jätkille on ainakin hommattu. Pari uutta hihnaa, meillä on alkanu tulemaan aika tutuksi noi hihnojen rikkomiset.. :--D

 
Uusi nappuloiden säilytysastia. Toi on niin söpö, ja tilaa riittää. :3
 
 
 
50/50 -ruokinnalla mennään edelleen, nyt on pakastinkin täynnä. Lisäksi saavat nappulaa ja luita.
 
 
Tarkoitus on käydä loman aikana vielä parissa koiratapahtumassa kuvaamassa. Muuten me miittaillaan muita ja treenaillaan loppuaika kotosalla. Kesän jatkot kaikille meiltä, ja lomalaiset nauttii lomasta vielä kun sitä on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti