maanantai 15. huhtikuuta 2013

Hyvinvointiasiaa tai jotain sinnepäin

Ajattelin tässä aikani kuluksi kirjoittaa postausta meidän koirien hyvinvoinnista jotain pientä. Terveys ja hyvinvointihan on kaiken A ja O, ja sen perusteella lähdin heti ensimmäisenä tottakai koiraa etsimäänkin. Rodunvalintana sheltti pitkälti siitä syystä, että terveystilanne vaikutti hyvältä, muut seikat vasta tämän jälkeen. Bono ei ole koskaan sairastanut onneksi mitään, ellei jotain silmätulehdusta lasketa mukaan. Bacokaan ei (ainakaan vielä), ja toivottavasti pysyy jatkossakin terveenä.


 

Turkinhoito ei meillä ole koskaan ollut sen kummempaa, kuin että harjataan pari kertaa viikossa läpikotaisin, ja välillä vähän vähemmän, välillä enemmän. Ollaan päästy "helpolla" myös varmasti siitä syystä, että näyttälykoiriahan meillä ei tosiaan ole. Peseminen shampoon kera tarpeen vaatiessa, ja about muutaman kerran vuodessa vaikkei erityistä tarvetta olisikaan. Kesäisin tulee pestyä useammin.
Hampaidenhoidossakaan ei mitään erityisiä niksejä. Annetaan koirille usein erilaisia luita joita järsivät, myös dentastixit ovat kovassa käytössä. Lojuu tuolla kaapinpohjalla myös hammasharja ja -tahnakin koirille, mutta niitä ei oikeastaan tule käytettyä. Hyvin ollaan pärjätty luilla. Bonolla on joskus hyvin pienissä määrin jotain pientä hammaskiven alkua, mutta ne pienetkin rippeet on saatu poistettua viimeistään hammasharjan avulla.
Vielä ruokinnasta. Olen suosinut jo pitkään barffia, me mennään 50/50 -tyylillä. Nykyään olen suht tarkka mitä koirien kuppiin oikein menee, kun eräs nimeltämainitsematon laittaa (..tai ainakin yrittää laittaa) usein sellaisia mistä en tykkää, mm. kaikkea suolapitoista. "No ainakin se syö", joo, se ei silti kerro etteikö se olisi epäterveellistä, aina saa olla tilittämässä. Tosiaan, barffisafkaa ollaan vasta sellaset pari kk aktiivisesti syötetty, eikä tästä aiota siirtyä pois. Napujen ja lihojen lisäksi annetaan kananmunaa, kasviksia, öljyä jne.

3 kommenttia:

  1. Miksi lihapötköjen päät on vejetty auki? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis niistä on otettu osa ja sulatettu, kun ei sulateta koko pötköjä kerrallaan, siksi aukaistu. :)

      Poista